Як фотографувати ювелірні прикраси

Здавалося б, що складного у тому, щоб зробити фото каблучки чи сережок? Однак, достатньо хоча б раз спробувати, щоб переконатися, що це непросте завдання. Як правильно фотографувати прикраси, щоб отримати чітке зображення, вловити ключові риси та привабити погляд? Доклавши трішечки зусиль, щоб всі нюанси не зашкодили, а працювали на користь фотографа.

Професійна камера в багатьох випадках матиме перевагу, але фото прикрас цілком можна зробити на звичайному смартфоні. Достатньо підготувати місце, освітлення та віднайти вдалу позицію для камери.

Фотографування прикрас

Головне, що потрібно враховувати, фотографуючи ювелірні аксесуари – властивості металу та вставок. Вони по-особливому взаємодіють зі світлом, здатні віддзеркалювати, а специфіка форм, наприклад якщо готується фотографія золотого ланцюжка (https://zolotoy-standart.com.ua/ua/catalog/tsepochki-i-kole/), визначатиме основні умови для створення досконалої картинки.

  1. Прикраси слід підготувати до зйомки – протерти м’якою вологою тканиною, щоб посилити блиск. Краще використовувати бавовняні рукавички, щоб не залишити слідів, які будуть помітні на макрофотографіях.
  2. Професіонали, коли радять, як фотографувати ювелірні вироби, рекомендують дотримуватися денного освітлення. Спалах краще не застосовувати і не змішувати штучне та природне світло.
  3. Контрастний фон допоможе зберегти правильну передачу кольорів. Універсальний варіант – білий, а для прикрас з камінням можна використати чорне тло або природну поверхню.
  4. Використання штатива значно полегшить завдання, що постає перед фотографом.
  5. Зіткнувшись з проблемою, як сфотографувати каблучку, можна спробувати ракурс в 45 градусів, за умови, що нульовий співпадає з вертикальною поверхнею.
  6. Не варто захоплюватися деталями, додаючи декор – намисто, квіти, камінці. Центральним елементом має бути саме прикраса, однак додаткові предмети допоможуть уявити розмір виробу.
  7. Якщо через особливості форми аксесуару не вдається чітко його сфотографувати, то ракурс для фото прикрас підбирають, коли вони знаходяться в коробці, в якій продаються.

Загалом краще налаштуватися на цілу серію спроб. Адже все залежить від камери та освітлення, тож поступово вдасться з’ясувати, як найкраще пристосуватися до доступних умов. В більшості випадків об’єктив 100 мм дозволить робити якісну макрозйомку. Інше питання – фотографування прикрас на моделях. Це більш вартісний процес, який водночас дозволить створити реалістичну картинку. Але без додаткового реквізиту не обійтись.

Як фотографувати ювелірні прикраси

Зйомка прикрас для новачків

Як і в будь-якій творчій справі, тут існують цікаві секрети. Наприклад, щоб камера не віддзеркалювалася на полірованому металі, можна закрити її білим аркушем паперу з отвором для об’єктива. Найкращого освітлення можна досягти, використовуючи пристосування, відоме як фотобокс.

Камера мобільного телефону часто дозволяє застосувати сітку – це допоможе правильно розташувати вироби на майбутньому фото. Ті, хто добре знають, як фотографувати прикраси, вважають, що краще не використовувати фільтри, щоб завжди мати оригінальне фото для пошуку оптимального варіанту. Також доречно експериментувати з фокусною відстанню, яка залежить від камери та об’єкта, що фотографується.

Щоб побачити якісні фото ювелірних прикрас як приклад, можна зазирнути до онлайн-магазину «Золотий Стандарт» (https://zolotoy-standart.com.ua/ua/). Саме тут надихаються ті, хто не уявляє свого життя без сяйва коштовних металів та блиску дорогоцінного каміння. І можна помітити корисні підказки, як от фото сережок, які одночасно демонструють і лицьову частину, і застібку.