Вибираємо фотографа на подію. Як вибрати з каталога фотографів?

Фотографії – це мить, яка зупинилася. Але для того, щоб фото дійсно були неймовірні, потрібно обрати хорошого фотографа. Дуже зручно на сьогоднішній день підібрати саме того спеціаліста, який необхідний. Адже можливостей для цього є чимало. Одна з них – каталог фотографів, адже підібрати фотографа тут неймовірно зручно. Ви можете знайти того спеціаліста, який зробить саме такі світлини, які надихатимуть, радуватимуть та роками зберігатимуть емоції.

На що звернути увагу при виборі фотографа?

Для початку ви повинні чітко зрозуміти для якої саме події вам потрібен фотограф. Чимало з них тепер спеціалізуються на конкретних випадках. Наприклад, хтось знімає лише весілля, хтось обожнює фотозйомку вагітних, а комусь найкраще вдаються сімейні фотосесії. Бувають і універсальні фотографи, які можуть у будь-якій ситуації зробити чарівні фото.

На що звернути увагу при виборі фотографа?

Перед тим як обирати спеціаліста, потрібно звернути увагу на:

  • Портфоліо. Його потрібно ретельно вивчити і зрозуміти стиль фотографа, композицію, те чи використовує спеціаліст фотошоп, локації, корекцію кольору. І, звісно, варто зрозуміти чи показує фотограф власні фото чи просто «позичає» їх у когось, видаючи за свої.
  • Соціальні мережі. Потрібно звернути увагу на те як веде соцмережі фотограф. Якщо він активний у мережі, має відгуки, показує свої роботи, то це буде «плюсом» до характеристики фотографа. І дуже часто така соціальна активність і медійність вказує на популярність фотографа і автоматично робить його модним.
  • Написати претендентам на звання вашого фотографа. Хороший фотограф буде намагатися відповісти вам максимально швидко. Або якщо він зайнятий на зйомці, то повідомить вам про це і зв’яжеться пізніше. Якщо фотограф вас ігнорує, не відповідає детально або коректно, то краще пройти повз. Адже вам повинно бути комфортно при роботі з таким спеціалістом. До того ж, варто запитати за ціну послугу, договір, вільну дату, посилання на свої роботи.
  • Надійність. Варто поцікавитися думкою інших фотографів про того претендента, якого ви обрали. Прочитати реальні відгуки, звернути увагу на пунктуальність і грамотність фотографа. Все це формує загальну думку і враження. При обранні фотографа важливо не помилитись, адже деякі події не повторяться більше ніколи в житті і хочеться їх зафіксувати якнайкраще.
  • Особиста зустріч. Якщо ви хочете дійсно класну фотосесію, то перед нею поспілкуйтеся особисто з фотографом. Особливо, якщо мова йде про весілля чи роботу з дітьми. Адже якщо фотограф не знайде спільною мови з малюком, то фотосесія точно не вдасться. А якщо вам не сподобається підхід, концепція, мова, зовнішність чи ще щось у фотографі, то навряд чи ви зможете отримати те, що хочете.

Як не помилитися у виборі фотографа?

Не дуже легко обрати фотографа «всліпу», якщо ви його не бачили і не знаєте. Звісно, каталог у цьому дуже вам допоможе. Адже тут ви уже бачите фотографа, його роботи, відгуки і маєте великий вибір, що дуже важливо. Бо ж для того, щоб підібрати саме того спеціаліста, що вам потрібен, інколи варто переглянути десятки портфоліо і поспілкуватись не з одним фотографом.

Як не помилитися у виборі фотографа?

Тому приготуйтеся до того, що саме у каталозі ви зможете побачити безліч чудових фотографів, які зможуть зробити для вас круту фотосесію. І це неймовірно, адже можна підібрати класного фотографа як за бюджетну ціну, так і того, що є найбільш популярним у своїй ніші. У каталозі можна знайти фотографа, який зробить фотосесії у різних форматах:

  • Сімейну.
  • «Вагітну». Як парну, так і фото лише вагітної жінки у різних образах. Тут важливо знайти саме того фотографа, який знайде підхід до дівчат у цікавому стані і зробить все, щоб фотосесія пройшла максимально комфортно.
  • Фотосесію новонароджених. Більшість «мімімішних» фото новонароджених дітей роблять у віці до 14-ти днів. Тому варто завчасно замовляти такі події і знайти саме того фотографа, який буде максимально обережним, ніжним і делікатним з крихітками (і їхніми мамами).
  • Виписку з пологового. Тут важко вгадати з датами, тому теж потрібно завчасно домовлятися і обговорювати все зі спеціалістом. Важливо, щоб фотограф був максимально професійний і швидкий, адже ні мама, ні дитя у цій ситуацій ще не мають достатньо часу для довгої фотосесії.
  • Весільну фотозйомку. Саме тут треба спеціаліст екстра-класу, бо весілля - це «золота жила» для фотографа. Лише політ фантазії і крута апаратура - і все буде неймовірно.
  • Хрестини. Має бути фотограф з особливим підходом і апаратурою.
  • Різноманітні святкові події. Фотограф повинен добре розумітися на деталях, бути професійним і пунктуальним.
  • Love-story. Тут треба фотограф з фантазією. Адже дуже часто закохані хочуть щось особливе. А сучасні реалії потребують ще й фотографа «сьогодні на сьогодні», якщо мова йде про весілля військових у відпустках чи бажання зафіксувати щасливу мить, коли наречений повертається з фронту на кілька днів.

Як вибрати з каталога фотографів?

В будь-якому випадку, каталог – це можливість обрати фотографа з найкращими відгуками і портфоліо. Зберігайте миті, адже ви цього варті!