Фотографуємо взимку. Як захистити фотоапарат від морозу?

Взимку завжди особлива казкова атмосфера, яка не може залишитись поза увагою фотографа. Але через низьку температуру і сніг зйомка в цей період потребує підготовки.

То як знімати в холодну пору без шкоди для фотоапарату?

1.Візьміть запасний акумулятор. В холодну пору ваш може швидко розрядитись і потрібно мати з собою заміну. Тримайте його в внутрішній кишені куртки, в теплі. Також варто пам’ятати, що фірмові рідні акумулятори працюють краще і надійніше, ніж їх китайські аналоги.

2.Рідкокристалічний монітор камери при низьких температурах може сильно змінювати зображення або і зовсім виключитись. Тому добре, якщо фотоапарат обладнаний оптичним або хоча б електронним видошукачем.

3.Карти пам’яті. Варто мати з собою запасні і тримати їх в теплі разом з акумуляторами на випадок якщо ваша відмовиться працювати. Або придбати такі, що витримують низькі температури.

4.Зберігати камеру варто у спеціальній сумці. І не витягувати його зразу, як вийшли на мороз, щоб уникнути різкого перепаду температури і утворення конденсату, що може вивести камеру з ладу. Почекайте 5-10 хвилин і тоді починайте фотографувати.

5.Візьміть щіточку щоб зчищати сніг і серветки з мікрофібри. Також можна використати захисний чохол для об’єктива і фотоапарату, щоб краще захистити техніку.

6. Не беріть запасні об’єктиви під час зимової зйомки, бо під час заміни може постраждати матриця через сніг і вологість.

7.Одягайтеся відповідно. Коли йдете на зимову одяг має бути теплий, вільний, з внутрішніми кишенями для акумулятора і карти пам’яті. Важливо мати ще і зручні рукавиці, які не заважають натискати на кнопки.

8. Після повернення додому не варто зразу витягувати фотоапарат з сумки. Почекайте, поки він “звикне” до температури приміщення і тоді переходьте до перегляду фотографій.

9.Читайте інструкції. Не варто випробовувати долю і фотографувати при температурі нижчій від встановленої виробником.

Допомагайте своїй техніці вдало перезимувати.

Позняки, Голосеево (Киев), посети SkyHome в Украине по обе стороны Днепра!