Де знайти натхнення фотографу? І як його не загубити?

Натхнення - це стан піднесення. Кажуть, воно є рисою творчих людей, але я не погоджусь. Будь-яка людина потребує запалу і енергії, щоб добре робити свою справу.

То де шукати це натхнення?

Коли я шукала ідеї на цю тему, то зрозуміла, що нема сенсу придумувати універсальні рецепти. Кожен з нас унікальний і має власне джерело сили. Звичайно, варто пробувати щось нове, але не поспішай їхати в гори за емоціями, якщо розумієш, що це не твоє.

Тільки ти знаєш, що є твоїм натхненням, сенсом і мотивацією

Втомлений? Дай собі час на відпочинок і почни з новими силами. Зараз модно багато працювати, але в погоні за досягненнями можна швидко перегоріти.

Немає ідей? Пошукай в інших. Переглянь роботи фотографів, сходи на виставку, пошукай блоги, погортай журнали, вчися обробляти фото.

Здається, що стоїш на місці? Переглянь свої старі роботи. Це допоможе побачити вже пройдений шлях, згадати емоції, знайти помилки, удосконалити ідеї.

Щось не виходить? Пора забути про перфекціонізм та ідеали. Творчість довільна і завжди знайдуться критики.

Хочеться кинути справу? Переключись на іншу. Нехай це буде нове хобі або перегляд фільму. Пауза не зашкодить, особливо коли все починає дратувати.

А ще ми часто забуваємо про людей, які нас оточують. В розмовах з іншими приходять нові емоції та ідеї. В самій людині можна знайти натхнення і бажання творити.

Записуй навіть найсмішніші і найпростіші думки. Вони можуть стати початком чогось цікавого. Рухайся вперед, вчися, спостерігай за іншими, шукай нові захоплення, місця, книги, фільми.

Старайся бачити красу навколо і відчувати моменти. Ніколи не знаєш, в якій чашці кави на дні знайдеш свою порцію натхнення на сьогодні.