Нас засліплюють тренди

Будь-яка інформація, яку ми бачимо, нас змінює. Питання в тому, наскільки ми готові до цих змін? І наскільки ці зміни є співзвучними з нашими бажаннями?

Дуже часто бачу, як певна тема починає розвиватися в різних блогах, на сайтах, в новинах. Це нормальне явище, але інколи воно переходить в щось неконтрольоване і масове, коли всі починають погоджуватись з якоюсь точкою зору тільки тому, що більшість з нею згідна.

Останнім часом багато розмов про стереотипи і що їх потрібно руйнувати. Але чи варто надавати цій руйнації великого значення? І чи обов'язково її підтримувати?

Можна звернутись до словника, де сказано, що стереотип - це “відносно стійкий і спрощений образ соціальної групи, людини, події або явища”.

Стійкі образи. Вони комусь підходять, а комусь - ні. Я погоджуюсь, що є багато застарілих ідей і переконань, які давно пережили себе або які не підходять конкретно мені, тому я намагаюсь про них забути і жити по-іншому. Та є речі, які мені близькі, і я не буду ламати свої переконання, тому що вони здаються комусь старими. Це була б погоня за трендами. Погоня за новими масовими ідеалами, які через свою масовість стають тими ж “стійкими явищами”. І це все досить іронічно..